• Menu


Hatay Uçak Bileti

Hatay Uçak Bileti

HATAY
Hatay, Akdeniz’in doğu kıyısında, Türkiye’nin en güneyinde bulunan bir şehirdir. İnsanlık tarihinin en eski yerleşim yeridir. Hatay ilinin en önemli özelliği birçok uygarlığa ev sahipliği yapması ve farklı kültür ve inanışa sahip bireylerin bir arada yaşamasıdır.
Hatay tarihi yapıları, kaplıcaları, plajları ve yemekleri ile ün yapmış şehirlerimizdendir. UNESCO, Hatay’ı barış kenti olarak seçmiştir. Akdeniz ikliminin hakim olduğu Hatay, yazları oldukça sıcak ve kuraktır. Kış ayları ılık ve yağışlıdır. Hatay’ı dört mevsim ziyaret etmek mümkündür. Her mevsim ayrı bir güzeldir. Hatay uçak bileti için www.anindabilet.com.tr adresini ziyaret edebilir, Hatay ucuz uçak bileti seçeneklerini inceleyebilirsiniz. Kampanyalar ve indirimleri takip ederek Hatay uygun uçak bileti fırsatlarını yakalayabilirsiniz.
HAVAALANI VE ULAŞIM
Hatay Havalimanına, yurtiçi İstanbul, Ankara, İzmir şehirlerinden direk uçuş seferleri vardır. Uçuş süresi 1 saat 35 dakikadır. Yurt dışından gelenler için aktarmalı uçuş seferleri vardır. Hatay Havaalanından şehir merkezi arası mesafe 25 kilometredir. Hatay’ın ilçelerine ve şehir merkezine Havaş otobüsleri ve taksi ile gitmek mümkündür.
GEZİLECEK YERLER
Hatay’da dünyaca ünlü Antakya Mozaik Müzesi mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Ayrıca Antakya Cam Müzesi de turistlerin yoğun ilgisini çekmektedir. Her iki müzede de tarihi sanat eserlerini görmek mümkün.
St. Pierre Kilisesi,  Asi Nehri kıyısındadır. Mağara kilisesidir ve en önemli tarihi yapıdır. Taban mozaikleri oldukça güzeldir. Aziz Simeon Manastırı’ da hem mimarisi hem de iç dekoru ile ilgi görmektedir.
Romalılardan günümüze ulaşan Vespasianus ve Titus Tüneli, doğal bir yarığın el işçiliği ile tamamlanmış halidir. 130 metre uzunluğundadır.
Turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biri de Uzun Çarşı’dır. Geleneksel el sanatları ürünlerini görüp satın almak isteyenler için keyifli bir alışveriş merkezedir.
Hatay’ın en ünlü camisi Habibi Neccar Camii’dir. Tarihi ve mimarisi ile oldukça ilgi çeken cami, mutlaka görülmesi gerek yapılardan biridir.
Hatay, kaleleri ile ün yapmıştır. Başlıca tarihi kaleler; Antakya Kalesi, Koz Kalesi, Darbısak Kalesi, Payas Kalesi’dir.
Erzin Başlamış Kaplıcaları ve Reyhanlı Hamamat Kaplıcaları, dinlenmek ve şifa bulmak amacıyla yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettikleri kaplıcalardır.
Hatay’da ayrıca Batıayaz Yaylası, Belen Yaylası, Beşikli Mağara, Sarıseki Mağarası, Samandağ plajı ve Çevlik Plajı doğal güzellikleri turistlerin ilgi odağıdır.