• Menu


Kars Uçak Bileti

Kars Uçak Bileti

KARS
Ülkemizin doğu sınırında olup Kafkasya’ya açılan kapısı konumunda olan Kars, aynı zamanda Türkiye'nin en yüksek şehirlerinden biridir.
Şehrin isminin neren geldiği konusunda Kaşgarlı Mahmut kürkünden güzel giysiler yapılan Karsk adlı bir tilki cinsinden geldiğini anlatılır.  Diğer bir kaynak MÖ 130 yıllarında buraya yerleşen Bulgar Türklerinin Karsak boyundan geldiği söylenir. Ülkemizde kökeni Türkçe olan daha eski bir şehir olmadığı söylenebilir.
Kış sporları ve turizmi için emsalsiz bir doğaya sahip Kars bu özelliği ile 2023 Turizm Stratejisi Eylem Planı projesine alınmış bir kenttir.
KARS HARAKANİ HAVAALANI VE ULAŞIM
Gelişen ihtiyaçlar çerçevesinde zamanla büyütülen Kars Havalimanı günümüzde yeni ve modern terminal binası ile hizmet vermektedir. Kars Havalimanı ismi 2015 yılı itibari ile Kars Harakani Havalimanı olarak değiştirilmiştir.  
Şehir merkezine 6 km olan havaalanından Ardahan ve Kars şehir merkezine Belediye otobüs seferleri ile ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca THY ve Sunexpress Ardahan’a kendi otobüs seferlerini düzenlemektedir. Taksi hizmetleri ve Araç kiralama olanaklarından da faydalanabilinir.
Kars’a seyahatlerinizde Kars ucuz uçak bileti almak için www.anindabilet.com.tr adresini ziyaret edebilir, kampanya ve indirimlerden yararlanabilirsiniz.
KARS GEZİLECEK YERLER
Demiryolu, Kars için her zaman önemli bir ulaşım aracı olmuştur. Bugün demiryolu ciddi bir kış turizmine katkıda bulunmaktadır. Tren bağlantılı kış gezilerine ciddi ve artan bir talep vardır. Karsta en bilinen görülecek yerlerin başında kışın tamamen donan Çıldır gölü gelmektedir. Üzerinde atlı kızaklar ile gezinmek, buzda balık tutmak gibi faaliyetler oldukça popülerdir. Ayrıca Kaz eti ile yapılan yemekler unutulmaz lezzettedir.  Ayrıca belediyenin de desteği düzenlenen ltın At Kış Festivali’nde Cirit karşılamaları, geleneksel, atlı okçuluk gibi pek çok aktiviteler yapılmaktadır.  Bu dönemde kars’a gitmek isteyenler erken rezervasyon ile Kars uygun uçak bileti bulabilirler.
Sarıkamış Kayak ve Snowboard Merkezi, çok yüksek kar kalitesi ve uzun kayma pisti ile mükemmel bir kış sporları ve turizmi cazibe alanıdır. Buzlanma yapmadan kristal formdaki karı dünyada eşi az bulunan kalitededir.
Sadece kış değil diğer mevsimlerde de Kars doğa gezileri için mükemmel manzaralar sınmaktadır. Off road araçlar ile yapılan doğa içi geziler de gün geçtikçe popülerleşmektedir. Bu arada özellikle yaban hayat konusundaki çok zengindir. Bu tür geziler sizlere bu hayatı paylaşma ve izleme olanağı verecektir.
Arpaçay yakınlarındaki Ani harabeleri ne yazık ki gözlerden uzak kalmış durumdadır. Ancak ünlü Efes Antik kentinden çok daha büyük ve haşmetli harabeleri görenler bu muhteşem kalıntılara hayranlık duymadan edemez.
Şehir kısa bir süre Rus egemenliğinde kalmış olsa da bugün hala bunun mimari izlerini görebilirsiniz.
Kış sporları için şehri ziyaret etmek isteyenler Kars uçak bileti için erken rezervasyon yaptırmaları daha ekonomik olmaktadır.