• Menu


Şanlıurfa Uçak Bileti

Şanlıurfa Uçak Bileti

ŞANLIURFA
Urfa şehrine Kurtuluş savaşında gösterdiği kahramanlıkları nedeniyle 1984 yılında TBMM tarafından Şanlıurfa ismi veriliştir. Yaklaşık 2 000000 nüfusu ile büyük şehirlerimizden biridir.  Urfa, Ülke tarihinin en büyük projelerinden olan GAP sınırları içindedir. Tarım, hayvancılık ve sanayi tesisleri ile bölgenin önemli bir ekonomik merkezidir.
Urfa’nın tarihi kökenleri çok eskilere Cilalı Taş Devri'ne kadar uzanır. İbrahim Peygamberin doğduğu kent olduğu söylenmekte, ayrıca Eyüp Peygamberin bu bölgede yaşadığına inanılır ve şehir Peygamberler şehri olarak ta anılmaktadır. Urfa’ya sadece 16 km uzaklıkta olan ve Göbeklitepe Höyüğü kazılarında dünyanın en eski dinsel yapısı olarak nitelenen arkeolojik buluntuların yaşı MÖ. 11000 olarak tarihlendirilmiştir. Bu eşsiz kazı alanı UNESCO tarafından Kalıcı Dünya Kültür Mirası listesindedir.
ŞANLIURFA GAP HAVAALANI VE ULAŞIM
Şehre 35 km uzaklıkta bulunan Şanlıurfa Gap Havalimanı iç ve uluslar arası ulaşıma açıktır. Şehir merkezine ve yakınlardaki Siverek ve Hilvan’a Havaş Otobüsleri ile ulaşabilirsiniz. 24 saat taksi hizmeti ve oto kiralama olanaklarınız vardır.
 İç ve dış hatlar için direkt veya aktarmalı seferler için Şanlıurfa ucuz uçak bileti www.anindabilet.com.tr  adresinden kolayca temin edebilir, kampanya ve indirimlerden yararlanabilirsiniz.
Şanlıurfa uçak bileti fiyatları erken rezervasyon ile çok daha ekonomiktir. Şanlıurfa uygun uçak bileti almak için www.anindabilet.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
ŞANLIURFA GEZİLECEK YERLER
Sayılmayacak kadar çok tarihi ve kültürel mirasın bulunduğu Şanlıurfa kültür ve tarih turizmi için çok tercih edilen şehirlerden biridir. Göbeklitepe kazılarının ilerlemesi ve modern bir koruma alanı oluşturulması sonrası kentin turizm potansiyeli daha da artmıştır.
Şehrin merkezindeki Eski Şehir, tarih ve mistik havayı size derhal hissettirir. Kapalıçarşı ve çevresinde Şurkav Kültür Evi şehrin en eski ve güzel eserlerinden biridir.
Şanlıurfa Balıklıgöl İbrahim Peygamberin söylenceleri ve kutsal sayılan balıkları ile tanınır. Şanlıurfa da en çok ziyaret edilen yerlerden biridir.
Harran 4 000 yıllık tarihiyle, tarihi Harran Üniversitesi ve inli Harran Evleri ile çok popüler bir ziyaret alanıdır.
Şehrin merkezinde bulunan Eyyüp Peygamber Makamı olarak anılan mağaranın yanı sıra birçok camide ziyaret edilebilir. elahaddin Eyyubi Camii, 457 yılında yaptırılan Vaftizci Yahya Kilisesi’nden camiye çevrilmiştir. Yine Çok eski bir Sinagog olan ve Kiliseye çevrilen Kızıl Kilisenin kalıntıları üzerine 1170 yılında Nurettin Zengi tarafından yapılan Ulucami önemli tarihi yapılardır.