• Menu


Elazığ Uçak Bileti

Elazığ Uçak Bileti

ELAZIĞ
Tarihi Hitit uygarlığına kadar uzanan Elazığ, zengin tarihi zenginlikleri, halk oyunları gibi kültürel zenginliklerinin yanı sıra sahip olduğu krom ve bakır madenleri ile de bilinir.
Türklerin Anadolu’ya kalıcı bir adım atmaları Harput ovasında kazanılan Malazgirt savaşına dayanır. Büyük Selçuklu Devleti bu topraklar üzerinde kurulmuştur. Önceleri Harput olarak tanınan bölge Sultan Aziz döneminde El’aziz ve günümüzde Elazığ’a dönüşmüştür. Harput adı bir ilçe olarak hala önemli bir yerleşim olarak bulunmaktadır.
ELAZIĞ HAVALİMANI VE ULAŞIMI
Elazığ Havaalanı şehir merkezine 12 km uzaklıktadır. Havaalanından şehir merkezine ulaşım her uçuşa karşılık gelen Havaş otobüsleri şehrin merkezine Elazığ’ın önemli noktalarını içeren bir rota ile gider ve dönerler. Taksi hizmetleri Elazığ Havaalanından şehir merkezine ve çevre yerleşimlere gitmek için sürekli hizmet vermektedir. İstanbul’dan ve Ankara’dan Elazığ uçak bileti ve direk uçuş seferleri bulunmaktadır. Elazığ uygun uçak bileti için erken rezervasyon yapabilir, kampanyaları takip edebilirsiniz.
Elazığ seyahatlerinizde Elazığ ucuz uçak bileti almak için www.anindabilet.com.tr adresini ziyaret ederek, indirimlerden yararlanabilirsiniz.
GEZİLECEK YERLER
Birçok tarihi eserlerin yanı sıra Elazığ aynı zamanda birçok doğal güzelliğe ve mesire yerlerine sahiptir. Keban Baraj Gölü, doğal Hazar gölü,  Buzluk mağarası gibi dinlenme yerleri yerli, yabancı tüm ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Harput’taki Hoca Hasan Hamamı, Karakoçan İlçesine 18 km uzaklıktaki Golan Kaplıcaları sağlık turizminin önemli bir noktalarıdır.
Hazarbaba dağında yapılan Kış turizmi ve spor imkanları ile ilgili olarak Hazarbaba dağında yapılan modern Hazarbaba Kayak Merkezi önemli bir spor ve turizm tesisidir.
Elazığ aynı zamanda dini turizm açısından da önemli bir şehirdir. Cami, türbe gibi birçok tarihi yapı inanalar ve tarih meraklıları tarafında sıkça ziyaret edilmektedir.
Bunların önemli bir ziyaretçi kitlesi olan Seyitgazi ilçesindeki Üryan baba türbesidir.
Elazığ’ın en eski yerleşimlerden olan tarihi Harput ilçesi Hırıstiyanlık tarihi ve Osmanlı tarihi boyunca yapılmış tarihi yapılar açısından gerçekten çok zengindir. Camiler hamamlar ve çeşmelerle dolu bu yapıların başlıcaları; Üç Lüleli Çeşme, Ulu cami gibi tarihi camilerin yanı sıra Kızıl Kilise, Süryani Kilisesi olarak ta bilinen Meryem Ana Kilisesi, Mansur Baba Türbesi ve Kazım Efendi Türbesi gibi önemli tarihi eserlere sahiptir.