• Menu


Van Uçak Bileti

Van Uçak Bileti

VAN
Doğu Anadolu’nun İran’a kapısı olan Van, Doğu Anadolu bölgesinin en büyük şehridir.  MÖ 4000 Urartular dönemi ve öncesine uzanan tarihi ile gerçekten eski bir şehirdir.
Sert Doğu Anadolu iklimine rağmen Van gölünün yumuşatıcı etkisi ile iklimi diğer Doğu Anadolu şehirlerinden çok daha ılımandır.
Van ismi en çok kabul gören görüşe göre Urartulardan gelmektedir. Urartuca Biane veya Viane kelimesi bugünkü Van kelimesinin kökeni olarak kabul edilir.
Ekonomisi tarım hayvancılık ve tarımın yanı sıra belli ölçüde sanayi ve ticarettir.
VAN FERİT MELEN HAVAALANI VE KENTE ULAŞIM
Önceleri Van Havalimanı olan ismi bugün Van Ferit Melen Havalimanı olarak değiştirilmiştir. Van Ferit Melen Havalimanı, şehir merkezine oldukça yakındır ve şehir merkezine ulaşım belediye otobüsleri ve taksi ile gerçekleştirilir. Sadece Van şehir merkezine değil başta Edremit ilçesi olmak üzere diğer ilçelere de otobüs seferlerine, Van Ferit Melen Havalimanın hemen yanından geçen karayolu vasıtası ile gerçekleştirilebilir.
İç ve dış hatlar için direkt veya aktarmalı seferler için Van ucuz uçak bileti www.anindabilet.com.tr adresinden, kolayca temin edebilir, kampanya ve indirimlerden yararlanabilirsiniz.
VAN GEZİLECEK YERLER
Tarihi eserlerinin yanı sıra doğa gezileri de Van için bir turizm kaynağı olarak etki etmektedir.
Marmara Denizinin 1/3 üne ulaşan ve ülkemizin en büyük gölü olan Van gölü, tekne gezileri ile sizlere  harika bir tur olanağı sağlar. Göl üzerindeki Akdamar Adası ve güzel koyları ile görülmesi gereken bir yerdir. Akdamar Adası, sadece doğal güzelliği ile değil üzerindeki Surp Harç Ermeni Kilisesi ile de mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir.  Ayrıca bir diğer güzel gölü de Erçek Gölü, turistlerin ilgi alanındadır.
Eski Van şehri bugün kullanılmamakta ve harabe durumundadır. Ancak hala ziyaret etmeye değer eski yapılar bulunur.
Van Kalesi, mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir tarihi eserdir. Çevrede bulunan diğer kaleler, Zernek, Ayanis, Hoşap ve Çavuştepe Kaleleri ziyaret edilebilir.
Başkale ilçesinde ünlü Kapodokya peribacalarının bir benzeri denilebilecek güzellikte peribacaları bulunmaktadır.
Van çevresinde termal turizme kaynak olabilecek kaplıcalar da bulunmaktadır. En bilinenleri arasında Erciş Doğancı, Çatak Şeyh Cürüh, Başkale Kelegom ve Dereiçi,  kaplıcaları sayılabilir.
Van Müzesi Arkeolojik kalıntılar, El yazmaları, ve El Sanatları alanları ile ilgi çekmektedir.
Ünlü Van kedileri için yapılmış olan Van Kedi Evi de en çok ziyaret edilen yerlerdendir.
Urartu Kalıntıları ve daha birçok enteresan tarihi yapıları ile Van turizm açısından büyük bir potansiyele sahiptir.
Van şehrini ziyaret etmek için en uygun mevsim bahar aylarıdır. Van uygun uçak bileti için erken rezervasyon yapabilir, ekonomik Van uçak bileti fırsatlarını yakalayabilirsiniz.