• Menu


Dalaman Uçak Bileti

Dalaman Uçak Bileti

DALAMAN
Ege Bölgesi’nin turizm açısından en gözde ilçelerinden olan Dalaman, Muğla iline bağlı bir ilçedir. Muhteşem denizi, uzun kumsalları, sakinliği ile yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği tatil yeridir. Sadece yaz aylarında değil bahar ve kış aylarında bile sakinliği ve ılıman havası ile huzuru yaşatmaktadır.  Sadece turizm açısından değil antik kentleri ve tarihi dokusu ile de kültür turlarının en çok tercih edilen adreslerindendir.
Dalaman, Ege ve Akdeniz’in buluştuğu noktada alabildiğine yeşil doğası ve turkuaz renginde ki koylarının iç içe olduğu muhteşem manzarası ile göz kamaştırmaktadır. Ayrıca şifalı termal kaynakları bakımından da zengindir.
DALAMAN HAVAALANI VE ULAŞIMI
Dalaman Havaalanı, şehir merkezine 10 km uzaklıktadır. Dalaman dışında Fethiye, Marmaris, Köyceğiz, Göcek ve Dalyan’a gitmek içinde Dalaman havaalanı kullanılabilmektedir. Şehir merkezine ve yakın tatil beldelerine Muğla Belediyesi’nin otobüs seferleri bulunmaktadır. Ayrıca Havaş otobüsleri, taksi ya da araç kiralama imkanları da bulunmaktadır.
İstanbul ve Ankara’dan her gün Dalaman’a uçak seferleri bulunmaktadır. Dalaman uçak bileti kış aylarında çok daha ekonomik olmakla birlikte yaz ayları için erken rezervasyon ile Dalaman uygun uçak bileti bulma olasılığı vardır.
www.anindabilet.com.tr adresinden Dalaman ucuz uçak bileti alabilir, kampanya ve indirimleri takip edebilirsiniz.
GEZİLECEK YERLER
Dalaman, birbirinden güzel koyları ile ünlüdür. Sarsıla, Ekincik, Günlüklü, Bedri Rahmi, Gökgemile koyları yeşilin ve mavinin iç içe geçtiği, nefis kumsalları olan belli başlı koylarıdır. Bu koylarda denizin, güneşin ve kumun tadını çıkarırken, çevredeki restoranlarda yemek yiyebilir, doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.
Dalaman’ın belli başlı plajları ise Sarıgerme, İztuzu’dur. Bu plajlarda gün boyu denizin, altın kumu ve güneşinin keyfini çıkarabilirsiniz.
Rafting tutkunlarının vazgeçilmez yerlerinden olan Dalaman Çayı’nda hem rafting yapabilir hem dinlenebilir hem de serin sularında serinleyebilirsiniz.
Dalaman, köklü tarihi ile de turistleri kendine hayran bırakmaktadır. Telmessos Antik kenti, M.Ö. 3000'li yıllardan günümüze kadar gelmiştir.  
Kleopatro Hamamı, mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. Suyun ortasında bir hamam görmek istiyorsanız mutlaka gözlük, şnorkel ve paletlerinizle dalarak tarihin muhteşem kalıntılarını keşfedebilirsiniz.
Kaunos Antik Kenti, Tlos Antik Kenti, Oktapolis Antik Kenti ve Hippokome Antik Kenti Dalaman’ın tarihi geçmişini ve zengin kültürünü ortaya koymaktadır. Mutlaka görülmesi gereken yerlerdir.
Dalyan Termal Kaplıcaları, zengin mineralli suyu ile adeta şifa sunuyor. Birçok rahatsızlığa iyi geldiği söylenen termal suyu yanı sıra cildi güzelleştiren çamur banyosu da turistlerin ilgi odağı durumundadır. Ayrıca kükürt gölünde ki Nil Kaplumbağaları da bölgede oldukça ilgi çekmektedir.