• Menu


Trabzon Uçak Bileti

Trabzon Uçak Bileti

TRABZON
Karadeniz’in başkenti denilebilecek bir şehir olan Trabzon, tarihimizde şehzadeler şehri olarak ta anılır. Evliya Çelebi’nin Trabzon’u İrem bağlarına benzettiği gerçekten güzel bir şehrimizdir. İsmi Antik Yunan Trepezus kelimesinden gelen liman kenti Trabzon şehri sahili kadar yaylalarının güzelliği ile de ünlü bir kenttir.
Tarım ve hayvancılığın yanı sıra ticaret yollarının Karadeniz başlangıcı olarak canlı bir ekonomisi vardır. Trabzon Limanı özellikle Rusya ile bağlantılı ticaret ve turizmin önemli bir kavşağıdır. Kentte Rus eşliliği de bulunmaktadır.
TRABZON HAVAALANI VE KENTE ULAŞIM
Şehre oldukça yakın olan ve yenilenen Trabzon Havalimanı, ulusal ve uluslar arası uçuşların olduğu hareketli bir havaalanıdır. İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanları ile birlikte Antalya Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı gibi ülkenin en belli başlı havalimanları ile karşılıklı direkt uçuşlar yapılmaktadır. Ayrıca dış hatlardan direkt olarak Kıbrıs, Arabistan, Kuveyt ve Almanya ile de karşılıklı seferler yapılmaktadır. Sefer sayıları sezon itibari ile değişiklikler göstermektedir.
Şehir merkezine 6 kilometre gibi yakın mesafede olan Trabzon Havalimanından Havaş otobüsleri ile kolayca ulaşım olanağı vardır. Ayrıca taksi kullanarak ta hesaplı bir şekilde Şehir merkezine kısa sürede ulaşabilmek mümkündür.
İç ve dış hatlar için direkt veya aktarmalı seferler Trabzon ucuz uçak bileti www.anindabilet.com.tr adresinden kolayca temin edebilir, kampanya ve indirimlerden yararlanabilirsiniz.
Trabzon uygun uçak bileti için erken rezervasyon yapmanızı öneririz. Yaz mevsiminde yoğun talep nedeniyle Trabzon uçak biletleri kışa göre biraz daha pahalıdır. Ancak kampanya ve indirimleri takip ederek Trabzon ucuz uçak bileti bulmak mümkündür.
TRABZON GEZİLECEK YERLER
Tarihi zenginlikleri kadar doğal güzellikleri ile de zengin olan Trabzon’da yemyeşil yaylalar bir başka güzeldir. Yılın belirli zamanlarında yaylalarda yapılan festivallerin yanı sıra her zaman ziyaret edilebilen ve her mevsimde bir başka güzel yaylaları gibi bir başka doğal güzelliği olan Uzun göl en çok ilgi gören mesire yerlerinden biridir. Benzer şekilde bir diğer doğa harikası göl olan Sera gölü Trabzon ilimizde bulunmaktadır. Her iki göl de doğa yürüyüşleri ve ünlü restoranları ile olmazsa olmaz mesire yerleridir.
Tarihi yapılar arasında Dünyaca ünlü ve yapımı 395 yılına kadar uzanan Sümela Manastırı dağın dik yamaçlarına kurulmuş kartal yuvası görünümü ile sadece Trabzon’un değil ülkenin en önemli turizm noktalarından biridir.
Bir diğer ve Sümela Manastırından bile eski, 270 yıllarında yapılmış Vazelon Manastırı diğer bir önemli turistik merkezdir.
Trabzon’un en yüksek kısmında yer alan Trabzon Kalesi, Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır. Günümüze kadar çok fazla yıpranmadan gelen bu kale de sık ziyaret edilen yerlerden biridir.
Trabzon’un diğer tarihi yapıları olarak Peristera Manastırı ve Bedesten Çarşısı’dır.