• Menu


Sivas Uçak Bileti

Sivas Uçak Bileti

SİVAS
Sivas, Halk Ozanları Şehri olarak anılmaktadır. Pir Sultan Abdal, Veysel Şatıroğlu gibi ünlü Halk Ozanları Sivas’ta doğmuş ve yaşamışlardır.
Sivas, İç Anadolu Bölgesi’nin en eki yerleşim yerlerindendir. Selçuklular döneminde önemli ticaret yollarından İpek yolu Sivas’tan geçmekteydi. Bu yüzden ticaret şehri olarak da anılmıştır.  Ardından Osmanlı Devleti’nin yönetimine geçmiştir. Tarihi zenginliği, tarihi yapılarının fazla olmasına neden olmuştur. Kültür turizmi açısından oldukça önemli bir şehirdir.
Cumhuriyet’in kurulmasında da Sivas şehrinin önemi büyüktür. 4 Eylül 1919'da Sivas Kongresi yapılmış ve Kurtuluş Savaşı'nın esasları burada saptanmıştır.
Sivas, kış aylarında oldukça soğuktur. Uzun ve kar yağışlı kışları, sıcak ve kurak yaz ayları ile karasal iklim hüküm sürmektedir.
HAVAALANI VE ULAŞIM
Sivas Nuri Demirağ Havalimanı, şehir merkezine 22 kilometre uzaklıktadır. Havaalanına iç ve dış hat uçuş seferleri bulunmaktadır.
İstanbul’dan Sivas’a haftanın her günü THY, Anadolu Jet ve Pagasus Havayollarının uçuşları bulunmaktadır. Diğer illerden de İstanbul aktarmalı Sivas uçuşları gerçekleşmektedir. Sivas uçak bileti fiyatları uçuş tarihine göre farklıdır. Yakın zamanlı uçuşlar için Sivas uçak bileti fiyatları 300 TL civarında iken uzak tarihler için Sivas uygun uçak bileti bulmak mümkündür.
www.anindabilet.com.tr adresinde Sivas ucuz uçak bileti fırsatları bulunmaktadır.
SİVAS GEZİLECEK YERLER
Sivas, tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri ve kaplıcaları ile ünlüdür. Yerli ve yabancı turistler farklı tatil amaçları ile Sivas’a gelmektedirler. Geçmişten gelen en büyük tarihi zengnliği İpek Yolu ve Kral Yolu’nun Sivas’tan geçmesidir. Şehir merkezinde tarihi yapılar, eserler, Selçuklu mimarisi örnekleri görülmeye değerdir.
Divriği Ulu Camii, Selçuklular döneminden günümüze gelmiştir. Unesco Dünya Mirası Listesinde bulunmaktadır. Taş işçiliği mükemmel bir şekilde sergilenmiş olup taşların üzerinde binlerce farklı motif bulunmaktadır.
Şifaiye Medresesi, 1217 yılında şifahane olarak inşa edilmiştir. Çifte minaresi bulunmaktadır. Selçuklu Döneminin en önemli eserlerindendir. Yapının inşasında taş ve tuğla kullanılmıştır. Kapı ve pencerelerinde süsleme ve işlemeler bulunmaktadır.
Buruciye Medresesi, yine Selçuklular’dan günümüze gelmiş önemli yapılardan biridir. Sarı tonunda renkli taşlarla inşa edilmiş olup taş oymacılığının en güzel örneklerindendir.