• Menu


Gaziantep Uçak Bileti

Gaziantep Uçak Bileti

GAZİANTEP
Antep TBMM kararı ile Kurtuluş Savaşı sırasındaki kahramanlığı ile Gazi unvanı almış bir şehrimiz. Daha eskilerde Ayıntap (pınarın gözü ) olarak bilinen ve çevresindeki ilk yerleşimleri Tunç çağına dayanan ve daha sonrasında Roma döneminde büyüyerek hemen her zaman önemli bir kent olmuştur.  Günümüzde önemli bir sanayi şehri olarak önem kazanır. 2 000 000 aşan nüfusu ile büyük kentlerimizden biridir.
Gaziantep’ten bahsederken mutfağından bahsetmemek olamaz. Yerel yemekleri ve kebapları ve baklava başta olmak üzere tatlıları ile ünü ülke sınırlarını aşan Antep 2015 yılında UNESCO tarafından Gastronomi açısından Yaratıcı Şehirler listesine alınmıştır.
GAZİANTEP OĞUZELİ HAVAALANI VE KENTE ULAŞIM
Şehir merkezine 20 km uzaklıkta bulunan Gaziantep Havalimanı 1976 yılında iç hatlara ve 1993 yılında uluslar arası seferlere açılmış yıllık 4 000 000 yolcu kapasiteli önemli bir hava limanıdır. Şehir merkezine 20 km uzaklıktadır.
Şehir merkezine ulaşım Havaş otobüs servisleri ve Belediye havaalanı otobüs seferleri ile sağlanmaktadır. Taksi hizmetleri 24 saat kesintisiz sağlanmaktadır. Havaalanında değişik firmaların otomobil kiralama hizmetlerinden de yararlanmak mümkündür. 
İstanbul’dan Gaziantep uçak bileti fiyatları 350 TL civarındadır. Uçuşunuz için en az 15 gün önceden rezervasyon yaparsanız Gaziantep uygun uçak bileti bulmanız mümkündür.
Gaziantep ucuz uçak bileti almak için www.anindabilet.com.tr adresini ziyaret edebilir, kampanya ve indirimlerden yararlanabilirsiniz.
GEZİLECEK YERLER
Gaziantep İpek Yolu üzerinde ve tarihinin her döneminde önemli bir ticaret kenti olmuştur. Bu yüzden kent tarihi yapıları ve eski eserleri ile göz kamaştırmaktadır.
Eski Antep denilen bölgedeki Antep Kalesi binlerce yıl aktif olarak kullanılmıştır. Osmanlı döneminde onarılan ve bugünkü görünümüne kavuşan kale içinde Kurtuluş Savaşı hatıralarını içeren bir müze bulunmaktadır.
Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi Dünya çapında önemli ve çok zengin mozaikleri ile ün kazanmıştır. Halfeti’den hareket eden tekneler ile yapılan seferler ile günümüzde baraj gölü içinde kalmasına rağmen bir ada gibi hala dimdik duran Rumkale bir diğer önemli tarih ve turistik ziyaret yeridir.
Zincirli Bedesten eski Antep’in kökü 17. yüzyıla dayanan çok popüler bir çarşısıdır. El sanatları ürünleri, yemek olanakları ile en çok ziyaret edilen yerlerinden biridir. Benzer şekilde 500 yıllık bir geçmişi bulunan Tahmis Kahvesi, en çok ziyaret edilen yerlerden birisidir. Yabani fıstıktan yapılan menengiç kahvesi çok ünlüdür.
Son olarak Gaziantep Hayvanat Bahçesinde de bahsetmek gerekir. Birçok farklı türden havana ev sahipliği yapan bu hayvanat bahçesi ülkemizin en büyük hayvanat bahçesidir.