• Menu


Ankara Uçak Bileti

Ankara Uçak Bileti

ANKARA
Ankara, Türkiye’nin başkentidir. İç Anadolu Bölgesi’nde bulunmaktadır. Türkiye’nin 2. kalabalık şehridir. Köklü bir tarihe sahip olan Ankara’da Hattiler, Hititler, Frigler, Lidyalılar, Persler, Makendonlar, Romalılar, Selçuklular ve Osmanlı Devleti sırasıyla bulunmuşlardır. Doğu ve Batı medeniyetlerine ev sahipliği yapmıştır. 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması ile başkent olmuştur.
Kışları soğuk, yazları sıcak geçen Ankara, genellikle bahar aylarında daha fazla turist çekmektedir. Ankara’ya Türkiye’nin tüm havaalanlarından her gün uçuş bulunmaktadır. Dünyanın önemli şehirlerine ve tüm Avrupa ülkelerine yurt dışı uçuş seferleri yoğun olarak bulunmaktadır.
Ankara uçak bileti ihtiyacınız için www.anindabilet.com.tr adresini ziyaret ederek kampanyaları takip edebilir, Ankara uygun uçak bileti bulabilirsiniz.
ANKARA ESENBOĞA HAVALİMANI
Ankara Esenboğa Havalimanı’nı 1955 yılından beri hizmet vermektedir. Yıllar içinde gelişip büyümüş ve Avrupa Standartlarında havalimanıdır. Akyurt ilçesinde bulunan Esenboğa Havaalanı, şehir merkezine 28 km mesafededir. Ankara’nın  merkezi konumları olan Kızılay, AŞTİ, Gar, Sıhhiye ve Ulus’a Belko Air isimli otobüsler, EGO otobüsleri, taksi, araç kiralama ve özel araçlarla ulaşım mümkündür.
GEZİLECEK YERLER
Ankara deyince akla ilk gelen Anıtkabir’dir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mezarı Anıtkabir’de bulunmaktadır. Ülkenin dört bir yanından ziyarete gelen yerli turistler yanı sıra dünya ülkelerinden turistlerde Ata’yı ziyarete gelmektedir. Ayrıca Anıtkabir’de Kurtuluş Savaşı Müzesi’ de ziyaretçi akınına uğramaktadır.
Etnografya Müzesi’nde, Türk tarihini ve kültürünü yansıtan kıyafetler, dokumalar, işlemeler, takılar, silahlar ve eski paralar sergilenmektedir. İlk devlet müzesidir.
Anadolu Medeniyetler Müzesi, Ankara’da ziyaret edilmesi gereken önemli müzelerdendir. Anadolu’da yaşayan medeniyetlere ait arkeolojik eserler sergilenmektedir.
Türkiye büyük Millet Meclisi, 23 Nisan 1920’de açılmıştır. Her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda turist gruplarının akınına uğramaktadır.
Ankara Kalesi, 16 boyundaki duvarlarla çevrilmiştir. 42 kulesi vardır. Ankara manzarasını seyretmek için ideal noktalardan biridir.
Atakule, 1989 yılında açılmış alışveriş merkezidir. Ankara’nın önemli turizm merkezlerinden biridir. Yüksekliği 125 metredir. 111. Metrede bulunan, saatte 360 derece dönen restoranı yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Burada Ankara manzarasını seyrederek yemek yemek oldukça keyiflidir.
Ayrıca Resim ve Heykel Müzesi, Ankara’da görülmesi gereken binalardandır.