• Menu


Malatya Uçak Bileti

Malatya Uçak Bileti

MALATYA
Malatya, Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Fırat Bölgesindedir. Tarihi ve doğal güzellikler açısından oldukça zengindir. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. İpek ve Kral Yolları üzerinde konumlanmıştır. Hititler Döneminde ki ismi Bal anlamına gelen Maldia’dır. Tarihi kaynaklar Malatya’nın tarihte Bal Ülkesi olarak anıldığını göstermektedir. Kaynaklara göre Malatya, Hititler, Asurlular, Urartular, Medler, Persler, İskender İmparatorluğu, Romalılar, Bizanslar, Selçuklular, Timur Devleti ve Dulkadiroğulları gibi medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır.
Malatya, ekonomik açıdan Bölgenin en gelişmiş şehridir. Ekonomisi dünyaca ünlü kayısısına dayanır.
Malatya’da hem karasal iklim hem de Akdeniz iklimi özellikleri görülür. Bahar mevsimleri oldukça yağışlıdır. Kış aylarında yüksek kesimlerde karasal iklimin etkisi ile hava soğuk olmaktadır. Malatya’yı gezip görmek için en ideal mevsim yaz aylarıdır. Özellikle Malatya Kayısı Festivali’nin yapıldığı Temmuz Aynın ikinci haftası turist akınına uğramaktadır. Bu dönemde Malatya uçak bileti bulmak kolay olmamaktadır. Malatya uygun uçak bileti almak için festivalden bir ay öncesinden rezervasyon yaptırmak yerinde olacaktır.
HAVAALANI VE ULAŞIM
Malatya Erhaç Havalimanı, şehir merkezine 30 km uzaklıktadır. Yılın her mevsiminde İstanbul ve Ankara’dan direkt uçuş seferleri bulunmaktadır. Frankfurt ve bazı Avrupa ülkelerinden de bazı dönemlerde direkt yurtdışı uçuşlar yapılmaktadır.
Havaalanından şehir merkezine ulaşım Havaş Otobüsleri, taksi ve araç kiralama ile sağlanmaktadır.
GEZİLECEK YERLER
Malatya’nın 7 km mesafesinde ki Orduzu Beldesinde Arslantepe Mesire Ören Yeri, tarihi açıdan oldukça önemli yerlerden biridir. Türkiye’nin en büyük höyüklerinden biridir. Yapılan kazılarda M.Ö. 5000 yılında yerleşim yeri olduğu saptanmıştır. Kazılardan çıkan eserler Malatya Müzesi’nde sergilenmektedir.
Malatya’nın ilçelerinden Battalgazi’de bulunan Ulu Camii, 7. Yüzyılda inşa edilmiştir. Şu anda kullanılan Ulu Cami ise 1224 yılında Selçuklu Hükümdarı Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılmıştır. İlk şekli tuğladan yapılmıştır. Sonradan eklenen kısımlarda taş kullanılmıştır.
Battalgazi, eski Malatya olarak bilinmektedir. Malatya Kalesi’de Battalgazi’dedir. 95 burç, 11 kapısı bulunan kale surları 2850 metre uzunluğundadır.
Battalgazi’de görülmesi gereken bir başka tarihi yapı, Silahtar Mustafa Paşa Kervansaray’ıdır. 1637 yılında inşa edilmiş olan kervansaray, günümüzde ebru, çini, seramik ve ney gibi aktivitelerin eğitimi için kullanılmaktadır.
Malatya merkezinde bulunan Yeni Cami, 1843 yılında inşa edilmiştir. Büyük depremde büyük çoğunluğu yıkılmış daha sonra halkın yardımı ile yeniden yapılmıştır.
Malatya Müzesi, şehrin tarihini öğrenmek için mutlaka gezilmesi gereken yerlerdendir. Müzede Neolitik çağdan Osmanlıya kadar birçok eser sergilenmektedir.
Malatya’nın doğal güzellikleri olan, Levent Vadisi, Tohma Çayı kanyonu, Günpınar Şelalesi’dir.