• Menu


Batman Uçak Bileti

Batman Uçak Bileti

BATMAN
Batman, Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunmaktadır. Oldukça eski tarihi bir tarihe sahiptir. Batman’ın tarihi Sümerlere kadar uzanmaktadır. Dicle Nehri’nin beslediği topraklara sahip olan Batman’da zengin tarihi yapılar bulunmaktadır. Yapılan kazı ve araştırmalar Batman tarihinin Neolitik Çağ öncesine dayandığı belirtmektedir.
Batman’da kışlar oldukça soğuk geçmektedir. Yaz aylarında ise çok sıcaktır. Şiddetçi yağışlar görülmektedir. Batman’a gidilecek en uygun mevsim ilk ve son bahardır. Bölgeyi rahatça gezip görmek için bahar aylarını tercih etmek yerinde olacaktır.
BATMAN HAVAALANI VE ULAŞIM
Batman Havaalanı, Türkiye’nin en küçük havaalanlarındandır. Şehir merkezine 7 km uzaklıkta, Silvan Yolu üzerindedir. Şehir merkezine ulaşım için belediye otobüsleri, taksi ve kiralık araçlar kullanılmaktadır.
İstanbul ve Ankara’dan Batman’ a her gün direk uçuş seferleri bulunmaktadır. Uçuş süresi yaklaşık bir buçuk saattir.  Batman Uçak bileti kış aylarında yaza göre çok daha hesaplı olmakla beraber, ileri tarihli uçuşlar için Batman uygun uçak bileti bulmak mümkündür.
Batman ucuz uçak bileti için www.anindabilet.com.tr adresinde ki kampanya ve indirimleri takip edebilirsiniz.
GEZİLECEK YERLER
Batman, tarihi ve kültürü ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Mağaraları, kilise ve manastırları, doğal güzellikleri ile gezip görenleri adeta büyülemektedir.
Hasankeyf, en eski yerleşim yerlerindendir. Sular altında kalması söz konusu olan ilçede, Dicle nehri ikiye ayrılmaktadır. Hasankeyf Kalesi, tarihi evler, mağaralar, Mor Kiryakus Manastırı görülmeye değerdir. En önemli mağaralardan Yol Geçen Hanı’dır. Derin ve heybetli kanyonlarda mağara evler oldukça ilgi çekmektedir.
Malabadi Köprüsü, Abbasiler döneminden günümüze kadar gelmiştir. Tek kemerli köprünün içinde odalar bulunmaktadır.
Kozluk Kandil Kalesi, Bizanslılar tarafından yapılmıştır. Sason eski yolu üzerinde tepede konumlanmıştır.
Zeynel Bey Kümbeti, mimarisi ile dikkat çekmektedir. 1473 yılında Otluklubeli Savaşında ölen Zeynel Bey adına yaptırılmıştır. Kesme taş ve tuğlalarla inşa edilen kümbetin kubbesi geometrik motifler ile kaplıdır.
İbrahim Bey Camii, 1705 yılında İbrahim bey tarafından yapılmıştır. Minaresi geometrik şekilde motif ve yazı kuşakları ile bezenmiştir.
Hallan Çemi Höyüğü, Kozluk ilçesinde batman çayı kıyısındadır. Neolitik döneme ait olduğu yapılan kazı çalışmalarından anlaşılmaktadır. Turizm açısından önemli yerlerden biridir.