• Menu


Diyarbakır Uçak Bileti

Diyarbakır Uçak Bileti

DİYARBAKIR
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Diyarbakır, tarihin her döneminde Anadolu ile Mezopotamya arasında bir köprü pozisyonunda olmuştur.  Diyarbakır’da Yontma Taş Devrine ait kalıntılar bulunmaktadır. MÖ 3000 yıllarından itibaren Hititler ve Hurri-Mittani yönetimleri altında yaşamıştır. M.Ö. 1200 lü yıllardan sonra bölge konumu yüzünden sürekli hakimiyetler değiştirmiş ve 1071 Malazgirt savaşı döneminde önce Selçukluların daha sonraki dönemlerde de Osmanlı egemenliğine girmiştir.
DİYARBAKIR HAVAALANI VE KENTE ULAŞIM
Diyarbakır Havalimanı, şehir merkezine 11 km uzaklıkta olup Askeri / sivil özelliği ile 1952’de hizmete girmiştir. Günümüzde dahili ve harici hatlara sahip Diyarbakır Havaalanından Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İzmir, Van,  İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarına düzenli seferler vardır. Şehre yakınlığı ile şehir merkezine ulaşımı oldukça kolay olan Diyarbakır Havalimanından Havaş otobüsleri, Belediye otobüsler ve taksi ile kolayca şehir merkezine gidilebilinir.
İç ve dış hatlar için direkt veya aktarmalı seferler için Diyarbakır ucuz uçak bileti  www.anindabilet.com.tr adresinden, kolayca temin edebilir, kampanya ve indirimlerden yararlanabilirsiniz.
Diyarbakır, yaz aylarında çok sıcaktır. Kış ayları çok soğuk olmamakla birlikte yağışlıdır. Diyarbakır’a gitmek için en iyi zaman ilkbahardır. Her yıl mayıs ayı sonunda Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali düzenlenmektedir. Festival zamanı gitmek isteyenler Diyarbakır uçak bileti konusunda sıkıntı yaşamamaları için erken rezervasyon yaparak Diyarbakır uygun uçak bileti alabilirler.
DİYRBAKIR GEZİLECEK YERLER
Zengin tarihi geçmişi ve birçok uygarlıklardan gelen tarihi ve kültürel miras ile Diyarbakır gezilecek yerler aşısından çok zengindir. Sadece merkezdeki Sur ilçesi bile tam bir gezi için birkaç güne  ihtiyaç duyar. En belli başlı tarihi eserler şunlardır; 
Diyarbakır surları, dünyanın en uzun ikinci surlarıdır. UNESCO Dünya Miras Listesine dahil edilmiştir.
Ulu Cami, 639 yılında kiliseden camiye çevrilmiş Harem-i Şerif  olarak nitelendirilen önemli bir camidir.
Sülüklü Han, bir zamanlar tedavide kullanılan sülükleri ile bu adla anılan bir handır.
Kervansaray, 1572 yılında yapılmış bugün aslına sadık kalınarak restore edilerek bir otel olarak işletilmektedir.
Hevsel Bahçeleri, dünyada tarıma geçişin anavatanı olarak anılır ve UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kabul edilmiştir.
Çayönü, yine insanlığın ilk yerleşik döneme geçtiği bölgelerdendir. Tarihi MÖ 8000 – 9000 yıl öncesine dayanır.
Ayrıca Diyarbakır’da;  Dört Ayaklı minare, Hz. Süleyman Camii, Meryem Ana Kilisesi, Hasan Paşa Hanı, Behram Paşa Konağı,  On Gözlü Köprü,  Gazi Köşkü gibi önemli eserler ziyaret edilebilir.