• Menu


Erzincan Uçak Bileti

Erzincan Uçak Bileti

ERZİNCAN
Erzincan, Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer almaktadır. Anadolu’nun en eski kültür merkezlerinden biridir. Konum olarak İpek yolu üzerinde bulunmaktadır. Birçok medeniyet Erzincan’da hüküm sürmüştür. Bunlar; Akadlar, Hayaslılar, Hititler, Urartular, Persler ve Sasaniler’dir. 1071 Malazgirt Savaşı ile birlikte Türk egemenliğine geçmiştir. Böylesine zengin bir tarihe sahip olan Erzincan kültür turizmi açısından oldukça gelişmiştir.
Erzincan’da tarım ve hayvancılık ekonomisi açısından oldukça ileridedir. Özellikle arıcılık şehir ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır.
Erzincan’da karasal iklim hakimdir. Komşu illere göre daha ılıman bir havası vardır. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve yağışlıdır.
HAVAALANI VE ULAŞIMI
Erzincan Havaalanı 1988 yılından beri hizmet vermektedir. Şehir merkezine 9 km uzaklıktadır. İstanbul ve Ankara’dan direk uçuş seferleri bulunmaktadır. İstanbul’dan uçuş süresi 1 saat 40 dakikadır. Ankara’dan ise 1 saat 10 dakikadır. Erzincan’a yurtdışından turistler aktarmalı gelmektedir.
Erzincan uçak bileti fiyatları 150 ve 350 TL arasında değişmektedir. İleri tarihli rezervasyon ile Erzincan uygun uçak bileti bulmak mümkündür.  www.anindabilet.com sitesinde Erzincan ucuz uçak bileti seçeneklerine ulaşabilirsiniz.
GEZİLECEK YERLER
Erzincan, dağları, ovaları, bağları, nehirleri, gölleri, kanyonları ile doğal güzelliklere sahip bir şehirdir. Tarihi ve kültürel zenginlikleri, mimarisi ile de turizm açısından oldukça önemli şehirlerden biridir.
Mama Hatun Türbesi ve Kervansaray’ı, mutlaka görülmesi gereken tarihi yapı kompleksidir. İsmini Saltuk Prensesi’nden almıştır. Kompleks, türbe, hamam ve kervansaraydan oluşmaktadır. Sarı taş kullanılarak inşa edilmiş olup, dört köşesinde silindir kuleler bulunmaktadır.
Kemah Kalesi, Kemah İlçesinin çevresinde ki kayaların üzerinde bulunmaktadır. Mengücekliler döneminde inşa edilmiştir. 1939 yılında büyük depremle hasar görmüştür. Günümüze çok az bir bölümü gelmiştir.
Abrenk Kilise’si, önemli tarihi yapılardandır. 1854 yılında Ermeni Manastırı olarak inşa edilmiştir. Yapının mimarisi göz kamaştırmaktadır.
Girlevik Şelalesi, Türkiye’nin en büyük şelalelerinden birisidir. Şehir merkezine 35 km uzaklıktaki şelale haftas onları piknikçiler ile dolup taşmaktadır. 
Karanlık Kanyon, Türkiye'nin en büyük kanyonlarındandır. Kemah ilçesindedir. Base Jump, Kano ve Rafting etkinlikleri ile turistlerin ilgisini çekmektedir.
Kayak yapmak isteyenler için Ergan Dağı Kayak Tesisleri mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir.