• Menu


Konya Uçak Bileti

Konya Uçak Bileti

KONYA
Konya, İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan bir ilimizdir. Türkiye’nin yüzölçümü en büyük ilidir. En eski yerleşim birimlerinden olan Konya, oldukça köklü geçmişe sahiptir. M.Ö. 7000 yılında kurulmuş olduğu bilinmekte olan şehir, bu zaman içinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Şehirde yapılan kazı çalışmalarından şehrin geçmişinin cilalı taş devrine uzandığı belirlenmiştir.
Konya, kültür turizmi açısından önemli bir yere sahiptir. Tarihi zenginlikleri yanı sıra kaplıcaları ve yeşil doğasıyla da adından söz ettirmektedir.
Konya, 1096 - 1277 yılları arasında Selçuklu Devleti’nin başkenti olmuştur. Dönemin ünlü alimler filozofları, bilginleri Konya’da toplanmışlardır. Adı Konya ile özdeşleşen ilim ve din bilgini Mevlana Celâleddin Rumi2de bu dönemde Konya’da yaşamıştır.
Konya’da karasal iklim hakimdir. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve yağışlıdır. Konya’yı gezmek amacı ile ilk ve son bahar ayları en uygun zamandır. Ancak 17 Aralık haftasında Mevlana’yı anma törenleri düzenlenmekte ve yerli, yabancı birçok turist şehre gelmektedir.  Bu dönemde Konya’ya gelmek isteyenlere, en az bir ay öncesinden Konya Uçak bileti almalarını öneriyoruz. Yerli ve yabancı turistler bu dönemde Konya’ya akın ettikleri için erken rezervasyonla hem Konya uygun uçak bileti almak hem de Konya uçak bileti bulmak mümkün olmaktadır.
HAVAALANI VE ULAŞIM
Konya Havaalanı, hem askeri hem de sivil havacılığa hizmet vermektedir. Orta büyüklükte ki havaalanının iki pisti vardır. Şehir merkezine 16 dakika mesafededir. Her gün İstanbul’dan Konya Havaalanına direkt uçuş seferi bulunmaktadır. Uçuş süresi 1 saat 15 dakikadır.
Havaalanından şehir merkezine ulaşım Havaş, taksi ve araç kiralama ile mümkün olmaktadır.
 www.anindabilet.com.tr adresinden Konya ucuz uçak bileti fırsatlarını inceleyebilir, Konya uygun uçak bileti alabilirsiniz.
GEZİLECEK YERLER
Konya gerek kültür turizmi gerek doğal güzellikleri ve kaplıca turizmi ile her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği şehirlerimizdendir. Mevlana Türbesi, Tuz Gölü, tarihi Hanlar ve medreseleri, doğal güzellikleri ile görenleri kendine hayran bırakmaktadır.
Turistlerin ilk uğrak yerleri Mevlana Müzesi’dir. Mevlana’nın mezarının bulunduğu türbe aynı zamanda müze olarak kullanılmaktadır. Yeşil kubbeli türbede Mevlana’nın kıyafetleri, dergah eşyaları, sabır taşları ve değerli el yazma eserler bulunmaktadır. Mescit ve semahanesi ile binlerce turisti ağırlamaktadır.
Selçuklu Dönemi mimarisinin hakim olduğu Karatay Medresesi de 1251 yılında inşa edilmiştir. Yapımında Sille taşı kullanılmıştır. Günümüzde Çini eserler müzesi olarak ziyarete açıktır.
Tuz Gölü, dünyanın en tuzlu göllerinden biridir. Türkiye’nin tuz ihtiyacının yüzde yetmişi buradan karşılanmaktadır. Tuz Gölü, UNESCO tarafından Dünya Miras Geçici Listesi’ne alınmıştır. Çok çeşitli kuş türleri bulunmaktadır.
Tuz Gölü, en az yağış alan bölgededir. Yaz aylarında buharlaşma ile 30 santimetre kalınlıkta tuz tabakası görülmektedir.