• Menu


Samsun Uçak Bileti

Samsun Uçak Bileti

SAMSUN

Samsun, Karadeniz Bölgesi’nde, sahil şeridinin orta bölümünde bulunmaktadır. Yeşilırmak ve Kızılırmak nehirlerinin Karadeniz'e döküldükleri deltalar arasında bulunan Samsun, doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir.

Samsun’un güneyinde dağlar, dağlarla kıyı şeridi arasında yaylalar ve yaylalarla Karadeniz arasında kıyı ovaları bulunmaktadır. Oldukça verimli topraklara sahip, tarıma elverişli Bafra ve Çarşamba Ovaları başta olmak üzere birçok ovaya sahiptir.

Samsun, Cumhuriyet’in kurulmasında oldukça önemli bir yere sahiptir. Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu'yu düşman işgalinden kurtarmak için 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a ayak basarak Kurtuluş Savaşı’nı başlatmıştır.

Samsun iklimi ılımandır. Sahil şeridinde yazlar sıcak, kışlar ılık ve yağışlıdır. İç kesimlere gidildikçe dağların etkisi ile kışlar soğuk ve kar yağışlı, yazlar serindir. Samsun dört mevsim güzeldir ve her mevsimin tadı başkadır.

HAVAALANI VE ULAŞIM

Samsun Çarşamba Havalimanı, şehir merkezine 20 km uzaklıkta ki Çarşamba İlçesindedir. Çarşamba Havaalanına İstanbul ve Ankara’dan direk uçuş seferleri bulunmaktadır.

İstanbul’dan Samsun uçak bileti 250-300 TL, Ankara’dan Samsun uçak bileti, 150-200 TL civarındadır. www.anindabilet.com.tr adresinde Samsun uygun uçak bileti bulabilir, kampanyalardan yararlanabilirsiniz. Samsun gidiş tarihinden 15- 20 gün önce Samsun ucuz uçak bileti bulmak mümkündür.

GEZİLECEK YERLER

Samsun, birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu yüzden tarihi yapılar açısından zengindir. Oldukça güzel sahili, doğal güzellikleri yanı sıra coğrafi ve kültürel açıdan da görülmeye değer bir şehirdir. Cumhuriyet Tarihi açısından da oldukça önemli bir ildir.

Samsun’ da görülmesi gereken önemli yerlerden biri Atatürk Müzesi’dir. Müzede Atatürk’e ait eserler sergilenmektedir.  

Havza Atatürk Evi, Atatürk’ün 25 Mayıs 1919’da ikamet ettiği evdir.  Bina günümüzde müze olarak kullanılmakta ve Atatürk’e ait eşya ve eserler sergilenmektedir.

Bandırma Vapuru Müzesi de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında önemi büyük olan Vapur, Doğu Park sahilinde demir atmıştır. Müzede Atatürk ve 18 arkadaşının balmumu heykelleri bulunmaktadır.

Samsun’un doğal güzelliklerinden Kızılırmak Deltası,  Bafra ilçesindedir. Türkiye’nin en büyük deltalarındandır. Zengin kuş ve bitki çeşidine sahiptir.

Amisos Tepesi, samsun’un ilk yerleşim yeridir. Muhteşem bir manzaraya sahiptir. Tepeye çıkmak için teleferik bulunmaktadır. Çevre düzenlemesi, restoranı ve yürüyüş alanları bulunmaktadır.

Şahinkaya Kanyonu, ulu kayaların ortasında 3 km unluğundadır. “Uluslararası Turizm Bölgesi” olarak bilinir. Antik merdivenler, mağara girişleri olağanüstüdür. Trekking, dağcılık, balıkçılık amacıyla sporseverlerin gözde yerlerinden biridir.  

Tekkeköy Mağaraları, en eski yerleşim bölgesidir. Arkeolojik sit alanı olan bölgede bulunmaktadır. Tarihi Rum Evleri ve Müze evi bulunmaktadır.