• Menu


Giresun Uçak Bileti

Giresun Uçak Bileti

ORDU-GİRESUN
Ordu ve Giresun, Karadeniz Bölgesi’nin yeşili ve mavisinin bir arada bulunduğu, köklü bir tarihe sahip illerdir. Tarihi dokusu, doğal güzellikleri ile kültür turizmi açısından gezilip görülmesi gereken önemli bir coğrafyada kurulmuşlardır. Bu iki komşu il, fındık üretimi ile dünyanın en iyisi olarak ün yapmışlardır.
Ordu – Giresun v çevrelerinin doğal güzelliklerini, tarihi yapılarını gezmek için en ideal mevsim yaz aylarıdır. Kış ayları kıyı kesiminde yağışlı ve ılıktır. Ancak iç kesimlere çıkıldıkça kar yağışlı ve soğuktur. Yaz aylarında Ordu- Giresun kıyı turizmi açısından hareketli olduğu kadar yayla turizmi de oldukça ilgi görmektedir. Yaz ayında bölgeye gitmek için Ordu – Giresun uçak biletinizi daha önceden almanızı öneriyoruz. Erken rezervasyon ile Ordu – Giresun uygun uçak bileti bulmanız mümkündür.
HAVAALANI VE ULAŞIM
Ordu-Giresun Havalimanı, Ordu'nun Gülyalı ilçesi ile Giresun'un Piraziz ilçeleri arasındadır. Ordu il sınırları içerisinde bulunsa da Giresun’a da aynı mesafe uzaklıktadır. Bu yüzden Ordu ve Giresun şehirlerine gidecek olanlar bu havaalanını kullanmaktadır. Havaalanının en önemli özelliği Türkiye'de ve Avrupa'da deniz üzerine inşa edilen ilk ve tek havalimanı olmasıdır.
İstanbul ve Ankara’dan haftanın 7 günü direk uçak seferleri bulunmaktadır. Ankara 1 saat 40 dakika, İstanbul 1 saat 10 dakika sürmektedir.
www.anindabilet.com.tr adresinde Ordu – Giresun ucuz uçak bileti seçeneklerini değerlendirebilir, kampayalardan faydalanabilirsiniz.
GİRESUN GEZİLECEK YERLER
Giresun, yaylaları ile ünlüdür. Oksijenin bol olduğu ormanları ve yeşilin alabildiğine göz kamaştırdığı yaylaları mutlaka görülmesi gereken yerlerdir. Bektaş, Paşakonağı, Sis Dağı, Kümbet ve Gölyanı Yaylaları özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaktadır.
Giresun’un tarihi açıdan görülmesi gereken yerleri ise Giresun Kalesi, Bedrama Kalesi, Tirebolu Kalesi, Giresun Kalesi, Hacı Miktat Camisi, Giresun Kale Camisi’dir.
Ayrıca Giresun Adası’na tekne turları da turistlerin ilgi odağıdır.
ORDU GEZİLECEK YERLER
Ordu’nun doğal güzellikleri, temiz, bol oksijenli havası, yaylaları, dereleri, sahili, tarihi yapıları yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmekte ve her mevsim ziyaretçi akınına uğramaktadır.
Çambaşı Yaylası, Keyfalan Yaylası, Argın Yaylası, Korgan Yaylası, Perşembe Yaylası, Yasonburnu Yarımadası, Hoynat Adası, Ulugöl, Çiseli Şelalesi mutlaka görülmesi gereken doğal güzelliklerdir.
Ordu tarihi yerleri ise Gölköy Kalesi, Ünye Kalesi, Bolaman Kalesi, Osman Paşa Şadırvanı’dır.