• Menu


Adana Uçak Bileti

Adana Uçak Bileti

ADANA
Adana, Türkiye’nin ünlü ticaret ve kültür merkezlerinden biridir. Akdeniz Bölgesi’nde ki ilin 15 adet ilçesi vardır. Seyhan Nehri kıyısında, Toros Dağları’nın güneyinde kurulmuş Adana, ülkenin kalabalık illeri arasında altınca sıradadır. Adana, Akdeniz iklimine sahiptir. Yazları oldukça sıcak olan Adana kış aylarında soğuk ve yağışlıdır.
Adana, yer altı madenleri açısından oldukça zengindir. Krom, manganez, kurşun, çinko maden yatakları bulunmaktadır. Tarıma elverişlidir.
Adana hem tarihi, hem mimarisi hem de mutfağı ile turistleri çekmektedir. Festivallerin şehri Adana’ya Uluslar arası Film Festivali, Portakal çiçeği festivali, lezzet festivali gibi dönemlerde çok hareketli olmaktadır. Ancak bu dönemlerde Adana uçak bileti bulmak zordur. Bu dönemler için daha önceden Adana uçak bileti almak hem mümkün hem de ekonomik olmaktadır.
Adana’ya gitmek için en doğru zaman bahar aylarıdır. Yaz ayları çok sıcak olduğu için şehir turu zor olmaktadır. Kış ayları da fazla yağış almaktadır.
HAVAALANI VE ULAŞIM
Adana Şakirpaşa Havalimanı, merkeze 5 kilometre uzaklıktadır. İç hatlardan İstanbul, İzmir, Ankara, Trabzon ve Antalya’ya, dış hatlardan da KKTC ve Almanya’nın bazı şehirlerine direk uçuş seferleri bulunmaktadır.
Adana uygun uçak bileti almak için www.anindabilet.com.tr adresini ziyaret ediniz. Kampanyalar ve indirimler ile Adana ucuz uçak bileti bulmanız mümkündür.
GEZİLECEK YERLER
Adana şehir merkezinde ve yakın ilçelerinde tarihi yapılar, müzeler, alışveriş merkezleri ve Adana mutfağı lokantaları turistlerin ilgisini çekmektedir.
Taş Köprü, Seyhan Nehri üzerine Romalılar tarafından 1. Yüzyılda inşa edilmiştir. Araç trafiğine açık olan köprü 310 metre uzunluğundadır. Köprüyü geçince Ramazanoğulları döneminden günümüze gelmiş Ulu Camii bulunmaktadır. Mimarisi ile turistlerin ilgisini çekmektedir.
 Adana Etnografya Müzesi, eski bir kiliseyken 1924 yılında müze olarak kullanılmaya başlamış. Adana’da yaşamış medeniyetlere ait eserler bu müzede sergilenmektedir.
Katolik kilisesi olan Bebekli Kilise, 1880’lerde St. Paul adına yapılmıştır. Mimarisi ve iç dekoru mutlaka görülmeye değer yerlerden biridir.
Atatürk Müzesi, Suphi Paşa Konağı olan bu müze gerek mimarisi gerekse tarihi önemi ile ilgi çekmektedir. Atatürk ve eşi Latife Hanım bu konakta misafir edilmişlerdir. Müzede Atatürk’ün balmumu heykeli sergilenmektedir.
Adana Sinema Müzesi’nde, Yılmaz Güney, Ali Şen, Şener Şen, Orhan Kemal, Abidin Dino gibi sanatçıların balmumu heykelleri sergilenmektedir.