• Menu


Bingöl Uçak Bileti

Bingöl Uçak Bileti

BİNGÖL
Bingöl, Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Fırat bölümünde yer almaktadır. Yaylaları ile ünlüdür. Önemli yaylaları, Bingöl, Şerafettin, Çötele, Hırhal, Çavreş, Kiğı, Dağın Düzü ve Karer yaylalarıdır.
Bingöl ekonomisinde hayvancılık ve bal üretimi önemli yer tutmaktadır. Ayrıca yer altı madenleri açısından da zengindir.
Dokuma, örgücülük, ağaçtan ve topraktan yapılan el sanatları da yaygındır. Özellikle halı, kilim dokumacılığı ilgi çekmektedir.
Bingöl’de yazlar sıcak, kışlar ise soğuk seyretmektedir.
BİNGÖL HAVAALANI VE ULAŞIM
Bingöl Havaalanı, Türkiye’nin en küçük havaalanlarındandır. Sadece yurt içi uçuşlar gerçekleşmektedir. Havaalanı şehir merkezine 20 km mesafede ki Çeltiksuyu Mevkii’indedir. İstanbul ve Ankara’dan direk uçuşlar bulunmaktadır. Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yollarının uçuş seferleri yapılmaktadır.
Bingöl uçak bileti yakın tarihler için 250- 350 TL arasındadır. Uzak tarihler için Bingöl ucuz uçak bileti bulmak mümkündür. www.anindabilet.com adresinden Bingöl uygun uçak bileti bulabilir, kampanya ve indirimleri takip edebilirsiniz.
Havaalanından şehir merkezine gitmek için havayolu şirketlerinin servisleri, taksi ve araç kiralama hizmetlerinden yararlanılmaktadır.
BİNGÖL GEZİLECEK YERLER
Bingöl doğal güzellikleri ile turistlerin ilgisini çekmektedir. Bingöl’ün doğal güzelliklerinin başında Yüzen Ada gelmektedir. Solhan İlçesi’nde bulunan göl 3 tarafından dağ ve tepelerle çevrili olup düz arazi üzerinde bulunmaktadır. Gölün ortasında iki tane ada hareket etmektedir.
Kral Kızı Kalesi,  Genç ilçe’sine  2 km. uzaklıktadır. Kaleyi, Pers Hükümdarı kızı için yaptırmıştır. Günümüzde mesire alanı olarak kullanılmaktadır.
Kös Kaplıcaları,  Karlıova karayolunun 20. Km’ sinde bulunmaktadır. Şifalı sularından şifa bulmak ve dinlenmek için yerli ve yabancı turistler yaz kış demeden gelmektedir.
Kayak Merkezi,  Bingöl’e 22 km uzaklıkta Çatı köyü’ndedir. 950 metre pisti bulunmaktadır. İki katlı binası, 50 yatak kapasitesi, lokanta, banyo ve dinlenme alanı bulunmaktadır. 44 askılı teleski, kayak arabası vardır. Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne bağlıdır. Kış aylarında turistlerin ilgisini çeken merkezlerden biridir.
Sebeterias Kalesi, Bingöl’e 18 km uzaklıkta Murat vadisi üzerindedir. Urartu Kralı tarafından yaptırılmıştır.
Çır Şelalesi, Uzundere’nin 100 metre yükseklikteki kayalardan dere yatağına dökülmesiyle muhteşem bir manzaraya sahiptir.
Yine şifa kaynağı olan doğal güzelliklerinden biri de İçmeler’dir. Bahar ve yaz aylarında yerli ve yabancı turistler şifa bulmak amacıyla akın etmektedirler.
Kiğı Kalesi, Bizanslılar’dan kalmıştır. Kiğı İlçesin’de bulunmaktadır