• Menu


Antalya Uçak Bileti

Antalya Uçak Bileti

ANTALYA
Antalya, Akdeniz Bölgesi’nin en çok turist çeken şehirlerinden biridir. Gerek birbirinden güzel plajları gerek tarihi zenginlikleri, yerli turistler kadar yabancı turistlerinde ilgisini çekmektedir. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Antalya, zengin tarihi ile kültür turizmi açısından da oldukça gelişmiştir. Antalya’nın en çok turist çeken ilçeleri, Belek, Kemer, Alanya, Side, Tekirova, Kaş ve Kalkan’dır.
Antalya'da, Akdeniz iklimi görülmektedir. Yazları sıcak ve kurak kışları ılık ve yağışlıdır. Yaz mevsimi uzun sürmektedir. Turizm açısından en hareketli olduğu dönem yaz aylarıdır. Antalya uçak bileti yaz aylarında fazla talep görmektedir. Bu yüzden yaz aylarında Antalya uçak bileti normalden biraz daha pahalıdır. Antalya ucuz uçak bileti almak için erken rezervasyon yaptırmak mantıklı olmaktadır.
Doğası ve tarihi özellikleri ile muhteşem bir tatil imkanı bulunmaktadır. Her yıl Antalya Altın Portakal Film Festivali ve Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali düzenlenmektedir.
ANTALYA HAVALİMANI VE ULAŞIM
Antalya Uluslar arası Havalimanı, şehir merkezine 10 km uzaklıktadır. Her gün İstanbul, Ankara, İzmir, Adana’ dan direk uçuş seferleri düzenlenmektedir. Ayrıca diğer büyük illerden de aktarmalı uçuş seferleri bulunmaktadır. Ayrıca Avrupa’nın birçok ülkesinden de direk uçuş seferleri bulunmaktadır.
Antalya Havalimanından şehir merkezine gitmek için belediye otobüsleri, Havaş otobüsleri, kiralık araç ve taksiler kullanılmaktadır.
ANTALYA GEZİLECEK YERLER
Antalya, Akdeniz Bölgesi’nin en uzun kıyı şehridir. Plajları, özellikle kumu ve denizi mükemmeldir. Denizin tadını çıkarmak isteyenler için Antalya kıyı şeridi kesinlikle tatmin edicidir.
Antalya denilince gezilmesi gereken yerlerin başında Kaleiçi gelmektedir. Muratpaşa ilçesinde bulunan Kaleiçi’nde tarihi yapılar, hediyelik eşya satılan dükkanlar, restoranlar ve dar sokaklar bulunmaktadır. Özellikle Yivli minare oldukça ilgi görmektedir.
Tarihi yerlerin başında Olympos Antik Kenti gelmektedir. Tanrılar kenti olarak adlandırılan Olympos Likya Döneminin de en önemli kentidir.
Apendos’da görülmesi gereken antik tiyatrodur. Serik ilçesindedir. M.Ö. 10. Yy’da Akalar tarafından kurulmuştur. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan tiyatroda konserler ve etkinlikler düzenlenmektedir.
Side Antik kenti’ de Side’de bulunmaktadır. M.Ö 7. yy’da kurulmuştur. Tarihi tiyatrosu, hamamları, eski evleri, müzesi ve agorası ilgi görmektedir. Yapılar Bizans, Roma mimari özelliklerini taşımaktadır.
Antalya’da görülmesi gereken önemli yerler, Manavgat Köprülü Kanyon, Beldibi Mağarası, Karain Mağarası, Patara Antik Kenti, Düden şelalesi, Manavgat şelalesi, Alarahan Kalesi, Arkeoloji Müzesi, Yanartaş’tır.
Antalya uygun uçak bileti için www.anindabilet.com.tr adresini ziyaret edebilir, kampanya ve indirimleri takip edebilirsiniz.