• Menu


Erzurum Uçak Bileti

Erzurum Uçak Bileti

ERZURUM
Anadolu’nun birçok bölgesi gibi Erzurum’da tarihin eski dönemlerinden gelen önemli bir yerleşim yeridir.  Uzun süren kış sezonu ve uygun yüzey şekilleri ile önemli bir kış sporları merkezidir. Geniş bir alanı kaplayan Erzurum ili ülkemizin yüzölçümü açısından dördüncü büyük ilidir. Genel olarak tarım ve hayvancılık şehri olarak bilinen Erzurum son yıllarda yapılan tesisleri ile büyük bir kış turizmi şehri olmuştur.
Tarihi MÖ 4000 yıllarına kadar uzanan Erzurum bölgesinde birçok medeniyet hüküm sürmüşlerdir.  Erzurum, Urartular, Kimmerler, İskitler, Hititler, Medler, Persler,  Ermeniler, Bizanslılar, Sasaniler, Emeviler, Selçuklular, Moğollar, İlhanlılar gibi değişik kültürlere ev sahipliği yapmış, son olarak Osmanlılar ve devamında Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenline girmiştir. 
Erzurum en eski dönemlerinde bölgeye hakim olan Ermeniler, Karin adıyla bilinmekteydi. Şehrin Erzurum olarak anılmasının, Ermenilerden sonra hakimiyeti ele geçiren Doğu Roma İmparatoru II. Theodosius’tan geldiği söylenir. O dönemde Theodosiopolis olarak adlandırılan şehir Selçuklu Türklerin bölgeye hakim olmasından sonra ve Selçukluların Theodosius’u Erzen ismiyle andığı için şehre Erzenü’r-Rûm adını koymuşlardır. Bu isim zamanla Erzurum olarak değişmiştir.
ERZURUM HAVAALANI VE KENTE ULAŞIM
Erzurum Havalimanı, Şehir merkezine 13 km uzaklıkta, Sivil / Askeri havalimanı olarak hizmet vermektedir. İç ve dış hatlarından ülkenin birçok havaalanına uçuşlar gerçekleştirilir.
Havaş, Erzurum Havalimanında hizmet vermemektedir. Bunun yerine Erzurum belediyesinin otobüs seferleri yapılmakta ve şehir içine ulaşım son derece kolaydır. Ayrıca araç kiralama hizmetleri vardır.
İç ve dış hatlar için direkt veya aktarmalı seferler Erzurum ucuz uçak bileti için www.anindabilet.com.tr adresinden, kolayca temin edebilir, kampanya ve indirimlerden yararlanabilirsiniz.
ERZURUM GEZİLECEK YERLER
Kış sporları için mükemmel koşulları barındıran Erzurum’da ülkemizin en büyük kış sporları merkezi bulunmaktadır. Palandöken, mükemmel pisti ve tesisleri ile yurt dışında da gözde bir kış sporları merkezi olarak bilinir. 
Erzurum’da doğal güzellikler açısından görülmesi gereken eşsiz yerler bulunmaktadır. Tortum Şelalesi, en ünlü doğal güzelliklerin başında gelir. Yurt içi ve dışından çok sayıda turist Tortum Şelalesini görmeye gelmektedir. Şelalenin altındaki gölde yüzme olanağı vardır.  Doğal çerve açısından bir diğer yer olan Çoruh Vadisi, endemik bitkiler açısından çok önemlidir. Dünyada üç tür sadece bu bölgede bulunmaktadır. Çoruh Vadisi’nde Rafting, doğa yürüyüşleri ve dağcılık gibi aktiviteler yapılmaktadır. İspir Yedi Göller de bir diğer doğa harikası gezilecek yer olarak bilinir.
Diğer doğal güzellikler ve tarihi eserler olarak Erzurum Arkeoloji Müzesi, Yakutiye Medresesi, Narman Peribacaları, Erzurum Kalesi, Kale Mescidi, Saat Kulesi, Öşvank, Üç Kümbetler, Meryem Ana Kilisesi, Lala Paşa Camii, Ovit dağı, Uzunderede Zugar boğazı gibi emsalsiz güzellikler ve tarihi eserler bulunmaktadır.
Erzurum uçak bileti için erken rezervasyon yaparak Erzurum uygun uçak bileti alma şansını yakalayabilirsiniz.