• Menu


Muş Uçak Bileti

Muş Uçak Bileti

MUŞ
Muş, Doğu Anadolu Bölgesi’nin Türk tarihi açısından önemli şehirlerinden biridir. Malazgirt Savaşı’na tanıklık etmiş ve Türklere Anadolu’nun kapısının açıldığı topraklara sahiptir. Çavuş Dağı eteklerine kurulmuş, tarihi ve doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı şehirlerimizdendir.
Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Muş, 1514 yılında Çaldıran Savaşı ile Osmanlı Devleti’ne katılmıştır. 1929 yılında il olmuştur.
Muş, sert karasal iklime sahiptir. Kış aylarında sıcaklık – 30 dereceyi bulmaktadır. Yaz ayları kurak geçmektedir. Muş’a gitmeden önce hava şartlarını iyice değerlendirmek gerekir. Kış mevsimi Muş’ta 6 ay kadar sürmektedir. Kayak yapmak isteyenler kış aylarında Muş’a giderek kış sporları yapabilirler. Nisan aylarında havalar ısınmaya başlar ve bir ay boyunca şehir lalelerle eşsiz bir güzelliğe bürünür. Her yıl 29 Nisan’da Lale festivali düzenlenmektedir. Bu dönemde Muş’ta olmak isteyenler Muş uçak bileti konusunda erken rezervasyon yaptırmaları yerinde olacaktır.
Muş uygun uçak bileti için www.anindabilet.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Kampanya ve indirimleri takip ederek Muş ucuz uçak bileti alabilirsiniz.
MUŞ HAVALİMANI
Muş Havalimanı, 1992 yılında hizmete açılmıştır. Havaalanı şehir merkezine 18 km uzaklıktadır. İstanbul ve Ankara şehirlerinden yaz aylarında her gün direk uçuş seferleri yapılmaktadır. Şehir içi ulaşımı için Havaalanı otobüsleri ve taksiler hizmet vermektedir.
GEZİLECEK YERLER
Muş, hem tarihi hem de doğal güzellikleri bir arada barındırmaktadır. Kültür turizmi açısından oldukça önemli bir şehirdir. Köprüler, hamamlar, camiler, kaleler ile tarihini gözler önüne sermektedir.
Şehir merkezinde Muş Kalesi, Malazgirt ilçesinde Malazgirt Kalesi, Muş’un başlıca görülmesi gereken yerlerdir.
Arak Manastırı, Roma mimarisinin özellikleri taşımakta olan önemli tarihi yapılardandır.
Bir başka tarihi yapı Murat Köprüsü’dür. 143 metre uzunluğundadır. Selçuklu Döneminde inşa edilmiştir.  
Varto İlçesinde bulunan Kayalıdere Ören Yeri, Urartular zamanından kalan tapınak, kale ve kaya mezarlıklarını barındırmaktadır.
Ayrıca Muş Ulu Camii, Yıldız Han, Alaaddin Bey Hamamı tarihi ve kültürel açıdan mutlaka görülmesi gereken tarihi yapılardır.
Muş’un doğal güzelliklerine örnek verecek olursa;
Hamurpet Gölü, 21 metre derinliğe sahiptir. Muhteşem manzarası ile görülmesi gereken doğal güzelliklerden biridir.
Haçlı Gölü ve karstik Kaz Gölü’de gerek manzaraları, gerek doğal güzellikleri ile turistlerin görmeyi tercih ettiği yerlerdir.
Muş Ovası, Murat ırmağı, Karasu Irmağı Muş’un doğal güzelliklerindendir.