• Menu


Hakkari Yüksekova Uçak Bileti

Hakkari Yüksekova Uçak Bileti

HAKKARİ-YÜKSEKOVA
Hakkâri hem İran hem de Irak ile sınırı bulunan bir sınır ilimizdir. Hemen tüm toprakları % 87 oran ile dağlık yapıdadır.
Hakkâri şehrinin eski adı ile Çölemerik MÖ 7000 yıllarına dayanan tarihi ile çok eski bir geçmişe sahiptir. Şehrin adı güçlü savaşçı anlamında Sümer boyu olan Herkiyan isminden geldiği Arap tarihçisi İbni Havsal tarafından öne sürülmektedir. Araplar Hekkariye olarak telaffuz ederken Türkçe de ise eskilerde Hekkari günümüzde Hakkâri olarak söylenmektedir.
Bulunduğu yer itibari ile birçok medeniyetin hüküm sürdüğü Hakkâri üzerinde Pers, Selevkos, Abbasi ve Türkler uzun süreler ile egemenlik kurmuşlardır.
Ekonomi temel olarak tarıma ve özelde hayvancılığa dayalıdır. Ekip biçmeye elverişli alanlarının azlığı nedeni ile daha çok hayvancılık ana geçim kaynağı olmuştur.
HAKKARİ YÜKSEKOVA SELAHADDİN EYYUBİ HAVAALANI VE ULAŞIM
Hakkâri Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı, şehrin ilçelerinden Yüksekova’ya yakın inşa edilmiştir.  Şehre 5 km mesafededir. Bu havaalanına şu an için sadece İstanbul Atatürk Havalimanından seferler düzenlenmektedir. 2 saat 15 dakika süren yolculuk ülkemiz iç hatları arasındaki en uzun süreli yolculuktur.
Havaalanından şehir merkezine gidişler terminal çıkışından temin edilebilecek taksiler ile sağlanmaktadır.
Hakkâri seyahatleriniz için Hakkâri ucuz uçak bileti www.anindabilet.com.tr adresinden kolayca temin edebilir, kampanya ve indirimlerden yararlanabilirsiniz.
HAKKARİ-YÜKSEKOVA GEZİLECEK YERLER
Olağanüstü diye nitelendirilen dağ manzaraları ile farklı bir konumda olan Hakkâri’de birçok doğal güzellikler bulunmaktadır. Bu güzel yerlerden öne çıkanlar şunlardır.
 Ore Şelalesi, kayalıklar arasında yeşil ve çiçeklerin bezendiği güzel bir yerdir.
 Buzulları ile bilinen heybetli Cilo dağlarında bulunan Cilo Bozları harika panoramaları ile göz doldurur.
Cennet- cehennem Vadisi, Şehre 45 km uzaklıktadır ve buzulların oluşturduğu bir çevrede yeşilin ve çiçeklerin harika görünümleri vardır.
Berçelan yaylasında bulunan Seyithan Gölü, ismini tarihsel bir kişilik olan Seyit Han’dan almıştır. Dağın zirvelerinde masmavi görünümü ile ilgi çeker.
2014 yılında hizmete giren genelde yerel halkın kullandığı şehre 12 km uzaklıktaki Mega Bütan yaylasındaki kayak merkezi önemli bir dinlence yeridir. 2700 metre yükseklikteki bu tesis uzun kış sezonu ile halka hizmet vermektedir.
Hakkâri’de ziyaret edilebilecek müze ve tarihi yerlerin bazıları şunlardır.
Hakkâri Kilim Müzesi yerel halk sanatlarından olan kilimciliğin yaşaması için kurulmuştur. Eski kilimlerin yanı sıra bu sanatın kaybolmaması için yöre halkının dokuduğu kilimler sergilenmekte ve satılmaktadır. 
Ayrıca, Meydan Medresesi,  Hakkâri Taş Köprü, Urartular dönemine ait Kayme Kekyaşin,  Topuzava Anıtları ve yine bu döneme ait kalıntıların bulunduğu Hırvata önemli tarihi yerlerdir.
Hakkâri Yüksekova’ya gitmeyi düşünenler için www.anindabilet.com.tr adresinde Hakkâri uygun uçak bileti fırsatları bulunmaktadır. Tatil planınızı birkaç ay öncesinden yaparak Hakkâri uçak biletinizi erken almanız çok daha ekonomik olacaktır.