• Menu


Iğdır Uçak Bileti

Iğdır Uçak Bileti

IĞDIR
Iğdır, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ve Türkiye'nin doğu sınırında yer almaktadır.  Yüksek platoları ve dağlık kesimlere sahiptir. Ağrı Dağı’nın büyük kısmı Iğdır sınırları içindedir. Iğdır Ovası her türlü tarıma elverişlidir. Başta pamuk ve meyve üretilmektedir. İpek yolu Iğdır’dan geçmektedir.
Iğdır' ın tarihi, Paleolitik Çağa dayanmaktadır. Birçok medeniyet Iğdır’ da hakimiyet sürmüştür. Bunlar; Urartular, Asurlular, Kimmer ve İskit, Araplar’dır. Çaldıran Savaşının kazanılmasıyla Iğdır Osmanlıların hakimiyetine geçmiştir.
Iğdır, tarım ve hayvancılık ile ekonomisini kalkındırmaktadır. Sanayi ve turizm alanında çok geliştiğini söyleyemeyiz. Ancak tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile ilgi çekmektedir.
Iğdır, kuytu olmasından dolayı sert soğuklar olmamaktadır. Az yağış alır. Yazlar uzun ve sıcaktır.
IĞDIR HAVAALANI
Iğdır Havaalanı, 2012 yılında hizmete açılmıştır. Şehir merkezine 16 km uzaklıktadır. Her gün İstanbul ve Ankara’dan direkt uçuş seferleri bulunmaktadır. Iğdır Havaalanı, Azerbaycan, Ermenistan gibi komşu ülkelere de hizmet vermektedir.
Havaalanı’ndan şehir merkezine ulaşım otobüs, minibüs ve taksilerle sağlanmaktadır. Iğdır uçak bileti için www.anindabilet.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Kampanyalar ve indirimleri takip ederek Iğdır uygun uçak bileti bulabilirsiniz.
GEZİLECEK YERLER
Karakale Harabesi, Ortaçağ mimarisinin özelliklerini taşımaktadır. Urartlar döneminde, savunma amaçlı inşa edilmiştir.
Meteor Çukuru, Iğdır’da en çok dikkat çeken yerlerden biridir. 1982 yılında düşen göktaşının oluşturduğu çukur, dünyanın ikinci büyük çukurudur. Derinliği 60 metredir. Iğdır’a giden yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağıdır.
Selçuklu Kervansarayı, Selçuklu Dönemine ait bir yapıdır. Taş işlemeciliği hakimdir. Koruma altına alınmıştır ancak bakımsız bir haldedir.
Ahura Harabeleri, oldukça eski tarihe sahiptir. M.Ö. 2. Yüzyılda inşa edilmiştir. Ağrı dağı yamacında, Yakup Vadisinde bulunmaktadır.
Tuzluca Tuz Mağaraları, Iğdır’da mutlaka görülmesi gereken yerdir. Mağaralarda günlük 60 ton tuz üretilmektedir. Mağaraların içindeki havanın solunum yollarına iyi geldiği söylenmektedir.
Koç Başlı Mezarlar, Akkoyunlular Dönemine ait mezarlardır. O dönemde genç, yiğit ve kahraman kişilerin mezarları koçbaşlı yapılmaktaydı.
Şehit Türkler Anıtı Ve Mezarı, Ermeni saldırılarını simgelemektedir. Türkiye’nin en yüksek anıtıdır. Müze olarak ziyaretçi akınına uğramaktadır.
Iğdır gezi planınız için Iğdır ucuz uçak biletinizi erken rezervasyon ile alabilirsiniz.