• Menu


Ağrı Uçak Bileti

Ağrı Uçak Bileti

AĞRI
Ağrı, Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer almaktadır. Oldukça eski yerleşim yerlerinden biri olup birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Hititler, Mintanniler, Urartu, Kimmerler, İskitler ve Persler hakimiyet sürmüştür. Orta Asya’dan gelen kavimler Anadolu’ya Ağrı’dan geçmişlerdir. Böylesine zengin bir tarihe sahip olması tarihi yapılara ve güzelliğe sebep olmuştur.
Ağrı’nın iklimi çok soğuk ve kurudur. Tarım ve hayvancılık halkın geçim kaynağıdır. Ağrı ve tendürek dağlarının zirvesinde ki yaylara muhteşem bir doğal güzelliğe sahiptir.
AĞRI AHMED-İ HANİ HAVAALANI VE ULAŞIM
Ülkemizin en küçük havaalanlarından biri olan Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, Ağrı şehir merkezine 9 kilometre uzaklıktadır. Havalimanından her gün İstanbul ve Ankara’ya karşılıklı uçuşlar gerçekleşmektedir.
Ağrı uçak bileti fiyatları 400 TL civarındadır. Gidiş tarihinden 15- 20 gün önce Erzincan uygun uçak bileti bulmak mümkün olmaktadır. www.anindabilet.com.tr  adresinde Ağrı ucuz uçak bileti fırsatları bulunmaktadır.
Havaalanından şehir merkezine ulaşım taksi, belediye otobüsleri ve araç kiralama ile mümkündür.
AĞRI GEZİLECEK YERLER
Ağrı denince ilk olarak akla Ağrı dağı gelmektedir. Ağrı Dağı, Türkiye’nin en yüksek noktasıdır. Sönmüş bir volkandır. Büyük tufan sonrası Nuh’un Gemisine ev sahipliği yaptığı söylenmektedir. Dağcıların ilgi odağı olan dağa tırmanmak için en uygun zaman temmuz, ağustos, eylül aylarıdır.
İshak Paşa Sarayı, Osmanlı Mimarisinin özelliklerini taşımaktadır. Bu sarayın önemi, dünyada ilk kez kalorifer tesisatı döşenmiş olmasıdır.
Doğu Beyazıt Kalesi, Antik kent özelliğinde olup, kalıntılar Urartular dönemine ait olduğunu anlatmaktadır.
Üç Kilise, kutsal kabul edilmektedir ve Nuh Peygamber’in mezarının burada olduğuna inanılmaktadır.
Eleşkirt Güneykaya Kayak Merkezi, kış aylarında kayak severlerin ziyaret ettiği, doğal güzelliği ile ünlü merkezlerden biridir. Çocuk oyun alanları, yürüyüş parkuru ve kayak pisti bulunmaktadır.
Diyadin Kaplıcaları, şifalı suları ile birçok hastalığa iyi gelmektedir. Bu nedenle yerli ve yabancı birçok turist Ağrı’ya şifa bulmak için gelmektedir. Çevrede termal oteller bulunmaktadır.
Meya Mağaraları, Diyadin İlçesi’ndedir. Mağaraların etrafında tarihi kalıntılar bulunmaktadır.  Tapınak, barınma yeri, oda ve mağaralar vardır. Hz. Ali'nin atının ayak izleri olduğu söylenen taşlar turistler tarafından ilgi görmektedir.